Deonta Executive logo

Training op maat van uw behoeften

Of het nu gaat over verkoopmedewerkers in een groot farmaceutisch bedrijf of een ondersteunend team in een kleine of middelgrote onderneming, wij bieden iedereen een training op maat. Dankzij de ruime ervaring van onze trainers en de expertise van onze partners kunnen we voor u een persoonlijk programma opstellen. Hierin wordt rekening gehouden met de producten die u aanbiedt, uw bedrijfsstructuur en de markt waarin u actief bent.

De inhoud van de trainingen zoals oefeningen en rollenspelen nemen we vooraf door met het management zodat de aangeleerde vaardigheden ook meteen in de praktijk kunnen worden gebracht. De flexibiliteit en het maatwerk van onze training garandeert een aangenaam trainingsproces en een optimaal resultaat.

Verkooptechnieken

In de huidige concurrentiële markt is het belangrijk om het verschil te kunnen maken in de ogen van uw klanten. Onze raad is dan ook om te investeren in uw mensen. Kleine verschillen in kennis, competentie en motivatie kunnen immers al het verschil maken en ervoor zorgen dat u tot de top behoort. Deonta Executive biedt u een aantal programma’s die u helpen om stevig in uw schoenen te staan en de concurrentie te verpletteren. 

  • The psychology of selling: de basiscursus gaat dieper in op de structuur van een  resultaatgericht verkoopsgesprek en de follow-up. Van introductie en behoefteanalyse tot argumentatie en afsluittechnieken, wij leren uw medewerkers actief te luisteren en de juiste vraagstellingen te gebruiken zodat de focus gedurende het hele verkoopproces op de klant ligt.
  • Commercial Attitude & Sales Process Control: Deonta Executive is licentiehouder van het BPMA-instituut voor het CA&SPC programma. Tijdens deze cursus reiken we ervaren vertegenwoordigers geavanceerde technieken aan en gaan we dieper in op hun persoonlijke valkuilen. We analyseren de individuele zwaktes van iedere deelnemer en werken hieraan op een proactieve en positieve manier.
  • Territorial management: de training is geschikt voor iedereen, van junior marketeers tot middlemanagement, die meer inzicht wil krijgen in het hoe en waarom van sectoraal en/of regionaal management. We leren de deelnemers om hun sector of regio te analyseren, de resultaten van hun acties objectief te evalueren en een persoonlijk verkoopplan uit te werken.
  • Specifieke verkooptrainingen: wilt u graag trainen op specifieke vaardigheden of onderdelen van het verkoopproces, dat kan! Enkele voorbeelden van de meest frequent gevraagde trainingen: telefonisch afspraken maken, behoefteanalyse, actief onderhandelen, DMU-handling, conclusietechnieken en succesvol presenteren.

Marketingtechnieken

Ook om uw marketingactiviteiten vlot en professioneel te laten verlopen, bieden we een aantal praktische opleidingen aan:

  • Bouw uw eigen marketingplan: dit is een cursus van 5 dagen die wordt gespreid over een periode van 8 tot 10 weken. Tijdens iedere sessie maken we oefeningen toegepast op uw eigen product die u dan zelf verder moet afwerken. Zo krijgt u de aangeleerde begrippen en technieken volledig onder de knie. Bovendien hebt u aan het einde van de opleiding niet alleen iedere stap van het marketingplan zelf beleefd maar de oefeningen voor uw eigen product al gemaakt en is uw marketingplan volledig afgewerkt.
  • Numerieke SWOT-analyse: deze techniek is een onderdeel van de opleiding Bouw uw eigen marketingplan maar kan ook apart worden aangeleerd aan uw marketingteam of onafhankelijk worden uitgevoerd door ons. Dankzij de analyse van uw sterktes en zwaktes hebt u een degelijke basis voor het uitwerken van uw businessstrategie en kunnen we de impact van uw keuzes op uw groeipotentieel bepalen. Een numerieke SWOT-analyse is dus de ideale tool om uw ROI te voorspellen. 

Managementtrainingen

Een manager moet niet alleen een efficiënte taakverdeling verzekeren maar ook zijn medewerkers begeleiden en ervoor zorgen dat ze gemotiveerd blijven om zich iedere dag in te zetten voor de ondernening. We organiseren hiervoor een aantal specifieke opleidingen:

  • Management Attitude & Management Process Control: we zijn licentiehouder van het BPMA-instituut voor het MA&MCP-programma. Tijdens deze training focussen we op medewerkergericht denken. We overlopen hoe u uw mensen kan motiveren en ervoor zorgen dat uw team op dezelfde lijn zit. Deze cursus is ook geschikt als teambuilding.
  • Territorial management: dit is een cursus die dieper ingaat op de specifieke vereisten van regionaal of sectoraal management. We leren u het u toegewezen gebied analyseren, de resultaten evalueren en een persoonlijk verkoopplan uitwerken.

Presentatietechnieken

Spreken voor een publiek is niet voor iedereen even eenvoudig. Wij leren u tijdens een tweedaagse cursus hoe u uw persoonlijke hindernissen kan overwinnen. We bekijken samen wat uw zwaktes zijn en aan welke punten we kunnen werken. Na een stuk theorie trainen we de nieuwe vaardigheden met steeds moeilijkere oefeningen. Aan het einde van de cursus weet u precies wat u moet doen en kan u probleemloos eender welk publiek begeesteren.